Publicatiedatum: 23-09-2024
In de 15e Voortgangsrapportage van SmartwayZ.NL lezen delen we informatie over de voortgang van het programma van 1 juli 2023 – 31 december 2023. Deze voortgangsrapportage is op 29 februari 2024 vastgesteld door de programmaraad van SmartwayZ.NL.
Foto snelweg met verkeer.png

Een halfjaar met meerdere gezichten

Afronden en stoppen enerzijds; ontwikkelen en (door)starten anderzijds. Stikstofproblematiek en financiële verschuivingen zorgden er voor dat veel infraopgaven on hold kwamen te staan. Tegelijkertijd konden op onderdelen successen worden geboekt en mijlpalen gerealiseerd. Het afronden van de strategische heroriëntatie was zo’n belangrijke mijlpaal. Hetzelfde geldt voor het afronden van het Uitvoeringsplan Krachtenbundeling Smart Mobility Zuid-Nederland. Geleerde lessen, resultaten en successen zijn geborgd, ondergebracht bij organisaties of hebben een plek gekregen in het Jaarprogramma 2024. In het BO MIRT zijn belangrijke vervolgafspraken gemaakt. Dit alles zorgt ervoor dat de blik vooruit gericht is. Een blik die in het nieuwe jaar meer in het teken zal staan van kijken door de bril van brede welvaart.

Met deze voortgangsrapportage ronden we het Uitvoeringsplan Krachtenbundeling Smart Mobility Zuid[1]Nederland 2020 t/m 2023 formeel af. Mede namens mijn collega’s in de programmaraad bedank ik iedereen voor hun inzet en bijdrage die zij hebben geleverd. Tegelijkertijd kijk ik samen met mijn collega’s in de programmaraad reikhalzend uit naar het nieuwe jaar. De contouren voor het nieuwe werkprogramma en het Jaarplan 2024 bieden goede ingrediënten om in 2024 onverminderd met elkaar te blijven samenwerken.

 

15e Voortgangsrapportage SmartwayZ.NL

In deze 15e voortgangsrapportage leest u meer over:

  • Infra-opgaven (deel II)
  • Verstedelijking en mobiliteit Brainport Eindhoven (deel III)
  • Uitvoeringsplan Krachtenbundeling Smart Mobility Zuid-Nederland 2020 t/m 2023 (deel IV)


Download de voortgangsrapportage

Voortgangsrapportage 15 

Neem gerust contact op bij vragen

U bereikt ons op info@smartwayz.nl