Publicatiedatum: 30-09-2024
Hoe zorg je ervoor dat duurzame- en slimme mobiliteit echt werkt in de praktijk van gebiedsontwikkeling? Welke beslissingen moet je nemen en op welk moment? Wie betrek je in het proces en hoe houd je rekening met de toekomst? Ontdek de antwoorden tijdens het Event ‘Gebiedsontwikkeling en mobiliteit in transitie, van innovatie naar realisatie in Zuid-Nederland’, georganiseerd door SmartwayZ.NL en CROW op dinsdag 19 november in Eindhoven.

Waarom je dit event niet mag missen

De provincies Noord-Brabant en Limburg bundelen krachten met gemeenten, het Rijk, bedrijven en kennisinstellingen binnen het vooruitstrevende mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL. Duurzame- en slimme mobiliteit raakt aan tal van andere beleidsgebieden, zoals veiligheid, woningbouw, ruimtelijke kwaliteit, gezondheid en klimaatadaptatie. Om echt impact te maken, moeten beleidsmakers hun collega's van verschillende disciplines betrekken. Want alleen door samen te werken, worden innovaties vertaald naar werkprocessen die leiden tot concrete resultaten op straat.

Tijdens dit event krijg je praktische handvatten aangereikt om mobiliteitsinnovaties effectief in te zetten binnen gebiedsontwikkeling. Aan de hand van inspirerende cases en een excursie naar een toonaangevend project ontdek je hoe de gemeente Eindhoven, BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling en de gemeente Moerdijk dit hebben aangepakt. Ze delen hun ervaringen, successen én de valkuilen die ze tegenkwamen in het proces. Dit is je kans om te leren van praktijkvoorbeelden en om nieuwe inzichten te verkrijgen die je direct kunt toepassen.

Gebiedsontwikkeling Eindhoven Foto2 Event 19 november 2024 CROW

Wat je kunt verwachten

• Inspirerende praktijkcases: Leer van de ervaringen van anderen en krijg inzicht in het maken van afwegingen, integreren van nieuwe ontwikkelingen en het vertalen van innovaties naar de praktijk.
• Excursie naar De Caai in Eindhoven: Bezoek een uniek gebiedsontwikkelingsproject en zie met eigen ogen hoe theorie in praktijk wordt omgezet.
• Netwerkmogelijkheden: Wissel ideeën uit met experts en collega’s uit het vakgebied.

Het programma op 19 november 2024

12.30u Inloop met lunch
13.00u Opening – Astrid van ’t Hof, SmartwayZ.nl en Frans Bekhuis, CROW
13.05u Toelichting programma – Astrid van ’t Hof, SmartwayZ.nl
13.15u Case herontwikkeling stationsgebied Zevenbergen – Joost Frijters en Thijs Gilde, gemeente Moerdijk
14.00u Pauze
14.15u Case ontwikkelgebied de Caai in Eindhoven – Marc Burlet, gemeente Eindhoven en Martijn Knapp, BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling
15.15u Excursie door ontwikkelgebied De Caai in Eindhoven – Gemeente Eindhoven in samenwerking met BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling
16.30u Netwerkborrel
17.30u Einde

Locatie

Bottle Distillery
Kanaaldijk-Zuid 1d
Eindhoven

Vragen of meer informatie?

T: 0318 699899
E: congressen@crow.nl

Gebiedsontwikkeling Eindhoven Graphic Event 19 november 2024 CROW